Trenutno pregledujete:

Električne polnilnice

1. Kako se polni vozilo na e-polnilnici

Električna vozila lahko polnimo na javnih polnilnicah ali na osebnih oz. domačih polnilnicah, ki so nameščene v lastnih objektih.

V našem primeru govorimo o javnih polnilnicah, ki so postavljene na javnih parkirnih mestih in so uporabnikom električnih vozil dostopne z ali brez identifikacije.

Samo polnjenje, v osnovi  deluje po principu priklopi kabel na polnilnico in prični s polnjenjem. Seveda pa je odvisno, ali je zato potrebna avtorizacija ali pa je polnjenje na način Priklopi in Polni.

2. Ali za polnjenje potrebujem kakšno kartico in kako se le-ta pridobi?

Polnjenje je možno na dva načina in sicer s pomočjo mobilne aplikacije »gremo na elektriko«, katero si lahko brezplačno prenesete z Google Play na svoj mobilni telefon ali pa z RFID kartico, ki jo pridobite pri nas na Gorenjskih elektrarnah.

V vsakem primeru, pa je najprej potrebna registracija na spletni strani www.gremonaelektriko.si

3. Ali je polnjenje brezplačno? Do kdaj bo brezplačno?

Trenutno je polnjenje brezplačno, vendar se bo s 1.1.2019, uvedel sistem zaračunavanja, kar bomo v mesecu oktobru 2018 pričeli obveščati vse uporabnike na kakšen način bomo uvedli zaračunavanje.

4. Kaj je portal Gremo na elektriko?

Portal Gremo na elektriko je aplikacija, ki omogoča uporabnikom električnih vozil iskanje in uporabo električnih polnilnic v Sloveniji in izven njihovih meja. Za vsako polnilno postajo so na voljo izdatne podrobnosti o polnilnici, na primer lokacija, delovni čas, tip vtičnice, kakor tudi navigacija do izbrane polnilnice.

5. Kje na Gorenjskem lahko polnim svoje električno vozilo?

Na Gorenjskem lahko polnite na polnilnicah ki v lasti podjetja Gorenjske elektrarn in občin na Gorenjskem. Lokacije e-polnilnic so: Kranjska Gora, Bohinj, Bled, Preddvor, Jesenice, Žirovnica, Škofja Loka, Radovljica, Naklo, Labore, Kranj -Primskovo, Jezersko. Podrobne lokacije lahko pogledate na portalu gremonaelektriko.

6. Koliko časa traja polnjenje vozila

Čas trajanja je odvisen od načina polnjenja (eno fazno ali trifazno, kapacitete baterije). Sama polnilna postaja ima moč 22 kW, potem pa je odvisno od proizvajalca vozila in njegove kapacitete moči.

Primer polnjenja vozila na 22 kW e-polnilnici:

  •   Renault Zoe (40 kW baterija):
    • na polnilnici, ki omogoča 22 kW moči se polni 2,5 ure
    • na polnilnici, ki omogoča7,4 kW moči se polni 6 ur
    • na polnilnici, ki omogoča 3,7 kW moči se polni 11 ur

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave