Trenutno pregledujete:

Gorenjske elektrarne je obiskal predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk

23.08.2012
Avtor:
doc. dr. Drago Papler
doc. dr. Drago Papler
svetovanje na področju raziskav, razvoja, kakovosti in upravljanja z energijo
O ključnih projektih, priložnostih in problematiki na področju proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov energije se je zanimal predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk na obisku v Gorenjskih elektrarnah.

Gorenjsko je v sredo, 22. avgusta 2012 obiskal predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. Svoj obisk je začel na Jesenicah, sledil je obisk v Tržiču, sklenil pa ga je v Kranju. Obiskal je tudi Gorenjske elektrarne, hčerinsko družbo Elektra Gorenjska. Sestal se je s predstavniki obeh družb, ki so mu predstavili ključne projekte podjetij, priložnosti in problematiko, s katero se soočajo na področju proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov energije. Predsednik dr. Danilo Türk si je z zanimanjem ogledal tudi hidroelektrarno Sava, ki se nahaja v Kranju. Vsem se je zahvalil za prijeten sprejem in koristne informacije.

V knjigo obratovanja Gorenjskih elektrarn je zapisal: »Podjetju Elektro Gorenjska čestitam za dosežke in za odlične načrte za prihodnost. Obnovljivi viri energije zahtevajo več pozornosti in boljše delo vseh v Sloveniji. In vsi se lahko naučimo iz dobrih izkušenj Elektra Gorenjska.«

Galerija

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave