Trenutno pregledujete:

Sodelovali na evropskem tednu mobilnosti v Škofji Loki

29.09.2017
Avtor:
doc. dr. Drago Papler in   Nina Prosenjak
doc. dr. Drago Papler in Nina Prosenjak
S sloganom »Združimo moči – delimo si prevoz« je potekal Evropski teden mobilnosti od 16. do 22. septembra 2017 v Škofji Loki. Na promocijskem dogodku so električne mobilnosti so sodelovale tudi Gorenjske elektrarne.

V tednu mobilnosti je Občina Škofja Loka organizirala pester izbor dejavnosti in predstavitev, ki spodbujajo aktivno in zdravo gibanje v naravi, športu in prometu. Pri le-tem še posebno poudarjajo ekološko uporabo pogonskih goriv. Podjetje Gorenjske elektrarne je 22. septembra 2017 sodelovalo na dogodku promocije električne mobilnosti, ki je potekal trgu pod gradom in na Mestnem trgu v Škofji Loki. Namen sodelovanja je bil promovirati električna vozila, ki ne onesnažujejo okolja in predstavitev e-polnilnic, ki so postavljene na kar desetih lokacijah na Gorenjskem. S predstavljenim električnim vozilom se je lahko vsak obiskovalec preizkusil na demonstracijski vožnji.

Ob tej priložnosti je Občina Škofja Loka predala električno vozilo občinskemu redarstvu ter odprla urejeno makadamske peš pot na grad. Obiskovalci so si ogledali in preizkusili električna kolesa in skiroje, simulator vožnje motorja in prevračanja, za najmlajše pa so pripravili lutkovno predstavo.

Galerija

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave