Trenutno pregledujete:

Druga električna polnilnica v Preddvoru

23.01.2018
Avtor:
doc. dr. Drago Papler
doc. dr. Drago Papler
svetovanje na področju raziskav, razvoja, kakovosti in upravljanja z energijo
Ob rabi zelene električne in toplotne energije v javnih občinskih objektih, je Občina Preddvor dodala tudi možnost rabe električne energije z izgradnjo električne polnilnice za pogon električnih vozil.

Zeleni Preddvor postaja tudi na področju električne mobilnosti. Občina Preddvor se je odzvala na razpis Eko sklada, ki z nepovratnimi sredstvi spodbuja občine za postavitev električnih polnilnic.

Investicijo izgradnje e-polnilnice, ki vključuje tudi ureditev samega prostora polnilne postaje v višini 6 tisoč evrov, sta sofinancirala Eko sklad in Občina Preddvor. Eko sklad je za sofinanciranje postavitve e-polnilnice v centru Preddvora namenil 3 tisoč evrov.

Podjetje Gorenjske elektrarne je bilo izvajalec postavitve e-polnilnice. Podjetje je poskrbelo za fizično realizacijo projekta in bo skrbelo tudi za vzdrževanje in obratovanje e-polnilnice. Polnjenje vozil je zaenkrat brezplačno.

Novo e-polnilnico za električna vozila so odprli na javnem parkirišču pred občinsko stavbo v Preddvoru v sredo, 17. januarja 2018. Ob njej sta dve parkirni mesti za polnjenje z elektriko dveh vozil hkrati.

S to pridobitvijo ima Preddvor dve e-polnilnici, prva e-polnilnica je od leta 2010 pri hotelu Bor ob jezeru Črnava.

Galerija

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave