Trenutno pregledujete:

Gremo na elektriko

25.09.2018
Avtor:
doc. dr. Drago Papler
doc. dr. Drago Papler
svetovanje na področju raziskav, razvoja, kakovosti in upravljanja z energijo
Po celotni Gorenjski ima podjetje Gorenjske elektrarne postavljeno deset lastnih e-polnilnic za električne avtomobile, kot pogodbeni partner pa upravlja z e-polnilnicami v lasti občin.

Preko spletne strani www.gek.si in profila na Facebooku smo prejeli vprašanja uporabnikov pri uporabi e-polnilnic.

Lokacije e-polnilnic so v Kranjski Gori, v Bohinju, na Bledu, v Preddvoru, na Jesenicah, v Žirovnici, v Škofji Loki, v Radovljici, v Naklem, v Kranju na Laborah, v Kranju na Primskovem in na Jezerskem. Podrobne lokacije lahko pogledate na portalu  www.gremonaelektriko.si/.

Portal Gremo na elektriko je aplikacija, ki omogoča uporabnikom električnih vozil iskanje in uporabo električnih polnilnic v Sloveniji in izven njihovih meja. Za vsako polnilno postajo so na voljo izdatne podrobnosti o polnilnici, na primer lokacija, delovni čas, tip vtičnice, kakor tudi navigacija do izbrane polnilnice.

Javne e-polnilnice so postavljene na javnih parkirnih mestih in so uporabnikom električnih vozil dostopne z ali brez identifikacije. Samo polnjenje v osnovi  deluje po principu priklopi kabel na polnilnico in prični s polnjenjem. Seveda pa je odvisno, ali je zato potrebna avtorizacija ali pa je polnjenje na način Priklopi in Polni.

Polnjenje električnih vozil je trenutno brezplačno, vendar se bo s 1. januarjem 2019, uvedel sistem zaračunavanja. O načinu zaračunavanja bodo uporabniki obveščeni.

Odgovori na prejeta vprašanja v zvezi z uporabo e-polnilnic se nahajajo na spletni strani.

Galerija

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave