Trenutno pregledujete:

Mreža električnih polnilnih postaj v občini Šenčur

20.08.2020
Avtor:
doc. dr. Drago Papler
doc. dr. Drago Papler
svetovanje na področju raziskav, razvoja, kakovosti in upravljanja z energijo
Kot pogodbeni partner podjetje Gorenjske elektrarne upravlja 18 polnilnic v lasti občin na Gorenjskem in 10 lastnih. Podjetje je po podpisu pogodbe z Občino Šenčur prevzelo upravljanje in vzdrževanje osem njihovih električnih polnilnih postaj.

Občina Šenčur je maja 2020 objavila javni razpis za izvajanje upravljanja in vzdrževanja njihovih električnih polnilnih postaj. Namen pogodbe je vključitev polnilnic v center upravljanja, na osnovi katerega bo daljinsko spremljanje in nadzor delovanje e-polnilnic preko portala "Gremo na elektriko". Poleg upravljanja bodo izvajali tudi preventivno in intervencijsko vzdrževanje.

Julija 2020 je podjetje Gorenjske elektrarne z Občino Šenčur podpisalo pogodbo o upravljanju in vzdrževanju osmih e-polnilnic, in sicer:

  • Polnilna postaja na parkirišču pred Športno dvorano Šenčur,
  • Polnilna postaja na parkirišču pri pokopališču Trboje,
  • Polnilna postaja na parkirišču pred Osnovno šolo Trboje,
  • Polnilna postaja na parkirišču pred Domom krajanov Voklo,
  • Polnilna postaja pri starem gasilskem domu Voglje,
  • Polnilna postaja na parkirišču pri Kulturnem domu Visoko,
  • Polnilna postaja na parkirišču pri pokopališču Šenčur,
  • Polnilna postaja na parkirišču Milje – Voge.

Podjetje Gorenjske elektrarne ima ustrezno podporo in ustrezen sistem za nadzor in upravljanje infrastrukture za polnjenje vozil na električni pogon. Ob tem ima vzpostavljen ustrezen klicno-nadzorni center za podporo uporabnikom ter nadzor delovanja polnilnic.

V mreži najstarejšega in največjega slovenskega sistema električnih polnilnic "Gremo na elektriko," ki jo od leta 2010 upravlja Elektro Ljubljana, je vključenih 250 polnilnih mest, ki so v lasti upravljalca, občin, drugih distribucij in zasebnih podjetij.

Dostop do spletne strani: https://www.gremonaelektriko.si/

Galerija

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave