Trenutno pregledujete:

Prva pilotna samooskrbna kolesarnica, ki je narejena z znanjem slovenskih podjetij

22.10.2021
Gorenjske elektrarne so v četrtek, 21. 10. 2021, v okviru dogodka Mestne občine Kranj skupaj s partnerji Domel, Elektra balance in Beyond javnosti predstavili prvo samooskrbno kolesarnico.

slika_3_640


Kolesarnica je produkt sodelovanja slovenskih podjetij in stoji pred hotelom Elegans Brdo ob polnilnih postajah za električna vozila. Gre za pilotni projekt, v katerem so partnerji združili moči in postavili kolesarnico z  električnimi polnilnicami za hkratno polnjenje petih električnih koles daljšega dosega. V njej so na voljo slovenska kolesa eCult Octane, ki jih poganja Domelov elektromotor. Kolesarnica je energetsko samooskrbna, saj se napaja s pomočjo sončnih panelov, ki so nameščeni na strehi kolesarnice. Lahko se pohvalimo, da gre za popolnoma slovenski izdelek.

Namen projekta je testirati in promovirati uporabo novih izdelkov ter inovativnih tehnologij na področju polnjenja in nadzora električnih koles.

E-mobilnost postaja čedalje bolj pomemben segment dejavnosti omenjenih podjetij, obenem pa je pomemben korak na poti medsektorskega povezovanja energetike in transporta. Je dodaten korak na poti k nizkoogljični družbi.

Za dodatne informacije o projektu vam je na voljo Iztok Jenko, (tel.: 041 375 578, e-pošta: iztok.jenko@gek.si).

Galerija

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave