Trenutno pregledujete:

Razsvetljava

Smo v obdobju, ko se vsa Evropa ukvarja z zmanjševanjem emisij in s povečevanjem energetske učinkovitosti. Žal pa se, v nasprotju z željami, raba energije za razsvetljavo povsod po svetu povečuje. Ob sedanjih trendih in predvideni rasti populacije, se bo raba električne energije v naslednjih petindvajsetih letih skoraj podvojila.

Razsvetljava oziroma ustrezna osvetljenost v prvi vrsti omogoča moderen način življenja, zato je morda bolj smiselno govoriti o učinkoviti razsvetljavi. Učinkovita razsvetljava v podjetju je eden od pogojev kakovostne proizvodnje in doseganja zastavljenih rezultatov. Delež električne energije, ki ga podjetja namenijo za razsvetljavo, je relativno nizek, izračunani prihranki pa lahko predstavljajo polovico ciljnega prihranka energije.

Projekt prenove razsvetljave je eden od načinov sodelovanja s podjetjem Gorenjske elektrarne. Na izbrani lokaciji se poskrbi za izvedbo prenove oz. zamenjavo razsvetljave, ki posledično porablja manj električne energije. To vodi do znižanja stroškov oskrbe z električno energijo, s čimer se v daljšem časovnem obdobju (npr. 10 let) poplača tudi vložek in sodelovanje podjetja pri projektu.

Utegne vas zanimati tudi...

Hitre povezave